Silestone се състои от 94% естествен кварц, който осигурява изключителни твърдост и устойчивост.

Това е една отлична повърхност с многобройни приложения, предпочитан най-вече за кухненски плотове, плотове за бани, подови и стенни облицовки, за покриване и декорация на обширни площи с минимален брой фуги.

Кварцът

Silestone е технологично пресъздаден природен кварц със значително подобрени технически характеристики, с широк диапазон от естетически издържани цветови опции, с рисунък и релефи за вдъхновяващ облик на кухни и бани с модерен или класически дизайн.

Качества
Устойчив на Изцапване

Silestone е непорьозна и извънредно устойчива повърхност, неподатлива на трайни петна от кафе, вино, лимонов сок, зехтин, оцет, грим и много други продукти, използвани в ежедневието.

Устойчив на Киселина

Кварцът е един от най-твърдите съществуващи минерали. Базирани върху тази здрава основа нашите продукти надграждат качествата на естествения материал като остават непроменливи във времето, с висока степен на устойчивост на външни агресивни въздействия.

Устойчив на Силни Удари

Високата устойчивост на Silestone, при евентуални силни удари, далеч надхвърля характеристиките на други продукти с подобни приложения (гранит, твърди повърхности и др.). Тази важна характеристика гарантира безпроблемна експлоатация на вашата кухня години наред, съвършено спокойствие при работа с много твърди предмети (тенджери, подноси, и др.).

Устойчив на Надраскване

Със Silestone опасността от надраскване на повърхността при ежедневната употреба на плота е сведена до минимум. Рутинните действия няма да оставят следи нито загрозяващи белези, благодарение на високата степен на устойчивост срещу непреднамерени агресивни въздействия.