Често Задавани Въпроси

Приложение

Silestone има много и разнообразни приложения както в бита, така и в обществения живот и бизнеса. Тук, в този сайт създадохме директорията Приложения, в която ще откриете фото-галерии с различните решения, типове обособени площи и възможности за прилагане на Silestone. За да разгледате: просто използвайте главното меню, а от там изберете секция и започнете да разглеждате нейните фото-галерии.

Silestone е материал с основно предназначение за интериорни решения - решения в закрити пространства. В някои ограничени случаи е възможно приложението му и в екстериорни решения. За да сте сигурни в избора си при подобни случаи, моля свържете се с наш консултант.

Отвори Silistone България

Поръчки и Закупуване

За да поръчате вашият Silestone, използвайте системата ни за търсене в секцията "Търговски Обекти". Постарали сме се да ви предложим оптимален брой алтернативи в избора ви на доставчик или производител в зависимост от типа на проекта ви.

Отвори Търговски Обекти

Независимо с кой от нашите партньори сте избрали да работите, сроковете за доставка на даден Silestone са фиксирани както следва:

а. Максималният срок за доставка на материала е до 40 календарни дни, като в повечето случаи е до 5 дни; Максималният срок се прилага само в случаите на изчерпана текуща наличност.

б. При изделия от типа на кухненски плотове, плотове за бани и други подобни изделия с индивидуална форма и размери, максималният срок за изработка е до 15 дни след взимането на размери и финализиране на всички детайли по проекта.

* Моля, обърнете внимание, че посочените срокове касаят единствено и само материалите и изработката на Silestone изделието, а не се отнасят до цялостния проект, в който може да има включени мебели, довършителни работи и други дейности, предлагани от нашите партньори и предмет на договаряне с вас.

Разбира се! Това е много често срещано решение, което има и своето практично измерение. Клиентите са в центъра на визията и ценностите на Cosentino. Ето защо, за нас е изключително важно да предоставяме ключова информация, услуги с добавена стойност и други - специфични услуги за всеки един от секторите, с които работим. За да откриете най-добрия партньор за вашия проект за реновация, използвайте системата за търсене в секцията "Търговски Обекти".

Отвори Търговски Обекти

Дебелината на Silestone изделие зависи от практическото му приложение и най-вече от вашите лични предпочитания или от дизайнерска преценка. Дебелината може да е съобразена с детайли от кухненската или друга мебел или да е стилово обусловена. При плотовете за бани например, може да се избира дебелината и с оглед на това да скрият опорни конзоли, дъна на мивки или видими ВиК части, сифони и др.

Виж Silestone Формати Виж Кантови Обработки

Кантовата обработка касае видимите ръбове на дадено изделия. Тя не е със задължителен, а по-скоро с препоръчителен характер. В зависимост от вида на камъка, неговата хомогенност или шарка, дебелината, както и релефът на повърхността, отделните кантови обработки често създават съвършено различно възприятие за цялото изделие от Silestone.

Виж Кантови Обработки

За да сте сигурни, че притежавате оригинален Silestone, обърнете внимание на следното:

a. Закупувайте Silestone само от посочените в нашия сайт Търговски Обекти, Шоурумове, Дизайнери и Архитекти.

б. Проверете преди монтаж дали на гърба на изделието-ята има логата на Cosentino и/или Silestone.

в. Към всяка повърхност Silestone има прилежаща писмена гаранция.

Спецификации

Silestonе е подобрена версия на напълно естествения камък. За разлика от който и да било естествен материал, при производството на кварцовия камък се използват допълни суровини и камъкът се подлага на повече обработки, което го прави по-здрав, по-дълготраен и създава повече възможности по отношение на цвят, текстури и оформление.

Още за Silestonе

Silestonе се предлага в индивидуални размери - спрямо вашите нужди. Изходният материал наречен фаша се произвежда в 2 размера, стандартен и т.нар. Джъмбо формат - съответно с големини 140 см х 306 см и 159 см х 325 см. За ваше улеснение, Silestonе се предлага и в предефинирани-стандартни размери за подови настилки и стенни облицовки.

Още Информация

Физико-механичните характеристики на всички предлагани повърхностни обработки са на практика идентични и няма разлики.

Независимо от това, при Volcano определено се изискват повече усилия за почистване, от колкото при Polished и Suede, като това се дължи на дълбокия релеф на Volcano повърхностите.

Експлоатация и Поддръжка

Вашият Silestonе не се нуждае от специални грижи. Както за всеки друг продукт е необходима елементарна санитарна поддръжка, за да запазите блясъка и красотата на камъка.

Виж Повече

Да, Silestonе се предлага с 25 (двадесет и пет) години гаранция!

Тази гаранция покрива кварцовите повърхности, използвани за всички изделия създадени от Silestone като плотове, облицовки, стени, подове и други приложения, инсталирани в интериорни пространства.

Още Информация